Meedoen

Hier lees je hoe OCDcafé werkt

Inhoudsopgave

Account

Als je mee wilt praten maak je een account aan. Je krijgt dan een gebruikersprofiel op de website, kiest zelf een schermnaam en beheert je eigen instellingen. Je kunt als deelnemer meepraten in groepen via berichten, op de groepstijdlijn, op het forum en meedoen aan videogesprekken.

Groepen

Op het platform vind je verschillende groepen. Er zijn publieke groepen, privégroepen en verborgen groepen. Bij de publieke groepen sluit je je direct aan, deze zijn toegankelijk en leesbaar voor alle ingelogde deelnemers van OCDcafé. Voor de privégroepen vraag je toegang aan de groepsorganisator. De inhoud van privégroepen is alleen zichtbaar voor ingelogde groepsleden. Verborgen groepen zijn niet zichtbaar in het groepsoverzicht en alleen toegankelijk en leesbaar voor ingelogde groepsleden. Je kunt op uitnodiging van een ander groepslid deelnemen aan een verborgen groep. Alle soorten groepen kun je ook zelf aanmaken en vervolgens de instellingen beheren. Sommige groepen worden gemodereerd door een getrainde vrijwilliger. Deze gemodereerde groepen herken je aan een geel lintje.

Videobellen

In sommige groepen vinden zoom meetings plaats. Videogesprekken vinden altijd plaats vanuit een groep, bijvoorbeeld de groep ‘smetvrees’. Deze meetings worden gehost door een ervaringsdeskundige vrijwilliger. In de groepsomschrijving vind je daarvan een melding. Je kunt ook altijd op eigen gelegenheid videobellen via de groepsoptie ‘meet ‘.

Groepen van waaruit regelmatig zoommeetings worden georganiseerd zijn: ACT like ACT, ervaringen delen, smetvrees, SO-OCD, de groep voor ouders, partners van iemand met OCD en dan hebben we nog de regelmatig terugkerende introductiecursus ACT (acceptance and commitment therapy). Alle zoommeetings vinden plaats op een doordeweekse avond. Alle tijden en mededelingen in de groepen zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden.

Berichten

Als je bent ingelogd kun je berichten versturen naar andere deelnemers. Je kunt op deze manier 1-op-1 contact leggen maar je kunt ook groepsberichten versturen naar meerdere groepsleden tegelijk van groepen waaraan je deelneemt.

Forum

Op het forum kun je lezen en reageren op bestaande forumtopics of zelf een nieuw topic openen.

OCDpodcast

Via OCDcafé kun je luisteren naar de podcastreeks van de OCD podcast van Menno Oosterhoff en Youri Moggré. De podcasts zijn gratis te beluisteren. Wil je graag jouw bijdrage leveren of heb je een vraag of interessant onderwerp voor Menno en Youri om in de podcast te bespreken? Mail dan naar hanny@ocdcafe.nl.

OCDtv

We publiceren video ‘s over OCD. Heb je een video of documentaire gemaakt of is er een video die je graag zou willen terugzien op OCDcafe.nl? Laat het weten via hanny@ocdcafe.nl. 

Blog

Op de blogpagina delen we artikelen en ervaringsverhalen van mensen die te maken hebben met OCD. Wil je graag jouw eigen verhaal over OCD met anderen delen of wil jij als professional of naaste jouw blog delen via de website van OCDcafé? Mail dan jouw tekst naar hanny@ocdcafe.nl.